Nice!

Posted by: MacBozo

Nice! - 06/06/11 03:48 PM

The new servers are just humming along - consistently fast load times for the forums now.

Thanks, Neil!
Posted by: Jim_

Re: Nice! - 06/06/11 04:00 PM

I did notice things were really hopping along. What new servers, what did I miss? blush

What am I getting paid for?
Posted by: MacBozo

Re: Nice! - 06/06/11 04:03 PM

Originally Posted By: Reboot
I did notice things were really hopping along. What new servers, what did I miss? blush

What am I getting paid for?


June 4th.
Posted by: Jim_

Re: Nice! - 06/06/11 04:16 PM

I see. Thx.

We're always the last to know in the forums. Nobody tells me nuthin'. cry
Posted by: John Rougeux

Re: Nice! - 06/06/11 05:16 PM

Neil told me last night

Check this out:
http://mactechmatch.com/MacTech_Match/About.html
Posted by: Jim_

Re: Nice! - 06/06/11 05:37 PM

Nobody tells me nuthin'. cry

Except you.

Thx, Interesting. I'll probably see what happens.
Posted by: neil

Re: Nice! - 06/06/11 09:04 PM

It's all been happening at a lightening fast pace without a lot of warning...
Posted by: NucleusG4

Re: Nice! - 06/06/11 11:08 PM

Huh..what??
Posted by: Jim_

Re: Nice! - 06/15/11 04:39 PM

Just have to say again, thanks Neil, it's been a night and day difference. Click and load. If you blink you miss the page loading. cool
Posted by: neil

Re: Nice! - 06/15/11 04:41 PM

Excellent. This has been a really tough set of problems to solve. I'm glad that it's coming together nicely. I'm glad after so much time looking at the issues, the solution snapped together so quickly and with such a good result.
Posted by: Jim_

Re: Nice! - 06/15/11 05:09 PM

I know you're busy, but from my technically curious side when you get the time can you explain in some detail what the difference was? What was the old setup vs the new? Was it hardware, XServe vs something else? ISP? Logistics of where the servers with the data was located?

Thx.
Posted by: neil

Re: Nice! - 06/15/11 05:13 PM

The end solution is that we moved the entire setup to Acquia. For a variety of reasons, this made things 2-2.5x faster. It took us a while to figure out what the issues/solution may be, but that's the long and short of it.
Posted by: NucleusG4

Re: Nice! - 06/15/11 05:48 PM

Yes... a huge improvement and a huge thanks!
Posted by: Jim_

Re: Nice! - 06/15/11 06:11 PM

You mean this? http://acquia.com/

Am I understanding this right? Someone else is managing the hardware so that you don't have to manage it anymore or worry about hardware failures, ISP games, etc? You just need to get the content to their servers and they shoot it out of a big pipe? They can host the UBB for the forums too I take it?
Posted by: neil

Re: Nice! - 06/15/11 06:20 PM

Partly.

For more than a year, the main MacTech web site (of which the forums get part of its content) have been hosted elsewhere. These have now been moved to Acquia.

The forums are on a completely different server, and they too for most of the last year have been hosted elsewhere [a different elsewhere] and are managed for MacTech by the creator of UBB.

There were differences to both moves. The difference you are seeing now is more noticeable because it removed the last of the issues ... which were the gating factor.

Because the needs of the main sites and UBB are so different, they are not likely to site on the same server ... ever. We tried that once early last year, and it didn't work well.

Gotta run.
Posted by: MacBozo

Re: Nice! - 06/22/11 04:52 PM

Ruh-roh! "Waiting for www.mactech.com...." for 1 - 2 minutes this evening.
Posted by: neil

Re: Nice! - 06/22/11 05:02 PM

Yeah -- go ahead and reload when this happens. Looks like a load balancer is periodically hiccuping. We're trying to gather more info on this to identify the issue and file a trouble ticket.
Posted by: MacBozo

Re: Nice! - 06/22/11 05:51 PM

Originally Posted By: neil
Yeah -- go ahead and reload when this happens. Looks like a load balancer is periodically hiccuping. We're trying to gather more info on this to identify the issue and file a trouble ticket.
It's back to instant load now.
Posted by: neil

Re: Nice! - 06/22/11 05:54 PM

yeah, I'm seeing the same thing.