Jim_ ?

Posted by: MacBozo

Jim_ ? - 10/12/13 03:29 PM

My wife's Mini has been mysteriously rebooting for no apparent reason (twice that I've observed) over the last week or so. The only thing System log shows is "Improper shutdown detected." It's on a UPS, so that should not be happening with power surges, etc. I'm thinking it's either the power supply, PMU, or that rather loosely connected ribbon, interconnect cable. What do you think?
Posted by: Jim_

Re: Jim_ ? - 10/12/13 07:58 PM

What happened again when that was loose, no power?

As long as the UPS isn't acting stupid.

Is Energy Saver set to start up automatically after a power failure? Just curious.
Posted by: MacBozo

Re: Jim_ ? - 10/12/13 08:03 PM

Had power, just nothing else when that was loose. Yes, Energy Saver is set to start up after a power failure. It just simply reboots for no apparent reason.
Posted by: Jim_

Re: Jim_ ? - 10/12/13 08:20 PM

Originally Posted By: MacBozo
Had power, just nothing else when that was loose. Yes, Energy Saver is set to start up after a power failure.
Turn that off, see if it just shuts down.

If you turn power off to the machine on a regular basis remember they have a PRAM battery too, maybe it's bad?
Posted by: MacBozo

Re: Jim_ ? - 10/13/13 07:49 AM

It usually is just left to sleep when not in use.
Posted by: NucleusG4

Re: Jim_ ? - 10/13/13 09:02 AM

Originally Posted By: MacBozo
It usually is just left to sleep when not in use.


Much like me.. smile
Posted by: Jim_

Re: Jim_ ? - 10/13/13 09:53 AM

That was good. laugh
Posted by: MacBozo

Re: Jim_ ? - 10/29/13 01:43 PM

No more random reboots that I've observed.
Posted by: Jim_

Re: Jim_ ? - 10/29/13 03:21 PM

Self healing?
Posted by: starmillway

Re: Jim_ ? - 11/16/13 03:20 AM

.
Great chuckle 3:15 early a.m.

smile

.