New EyeTV HD box

Posted by: KateSorensen

New EyeTV HD box - 11/08/12 07:42 PM

.

I am having difficulty with a cable I bought so I can get HD on my computer from EyeTV HD. I went to a forum on DirecTV for help and they recommended I buy this specific DirecTV cable [H2510PIN].I've talked to DirecTV about trying for HD with EyeTV and they tell me it is not possible. DirecTV sells the H2510PIN cable. I got mine from Amazon.

i needed a place to put a couple of pictures so I can give a link on a post at DirecTV Forum. I didn't get the attach an image trick there.





.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 03:17 PM

.
my directv receiver.



.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 04:07 PM

.

Say Jim -- Jimbo -- Reboot -- aren't you glad I am not bugging you with this one wink The DirecTV forum seems like a nice bunch of folk and maybe we'll sort this out. I hope so. I bought a new box [HD] first one in many years. My old one was a Plextor and still works. I shouldn't have tempted fate wink

This is the cable I am using. http://www.amazon.com/Directv-H25-Component-Video-Cable/dp/B006R9O2PC/ref=pd_rhf_se_p_t_2

.

.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 04:09 PM

.

496 views!!

Somewhere out there it appears many have an interest in EyeTV.

Or some lonely Bot who is hanging on my thread. frown

.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 04:42 PM

Yeah, I would have had no idea. I read your question and gave it the Tim Allen huuuh?

I've still got the Plextor 402 also. I do wish it did HD though. Let me know if you get it working and how.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 04:46 PM

Originally Posted By: KateSorensen
.496 views!!

Somewhere out there it appears many have an interest in EyeTV.

Or some lonely Bot who is hanging on my thread. frown.
Could be. It's got all the right search terms for a lonely bot to take interest. Look at the post count for 'New iMacs to be Announced “Soon”'.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 05:03 PM

.

It is working in HD on my computer. A one cent cable from Amazon with $4.99 shipping.

EyeTV said it could not be done.

DirecTV said it could not be done.

I done it with the help of the forum folks at DirecTV.

The end of the cable with the red, green, blue, red and white ends. Hm, I looked and thought maybe the two red are not identical. I had them hooked up but got a funky half colored picture. I switched them and HD !!

Here is a shot of my TV and the same pic on my 24" iMac EyeTV



Look at it in another window.



.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 06:22 PM

Just curious. It looks like that connects to from the AVI out?
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 06:27 PM

.
Yes, it does. Do that mean it isn't HD?

HD enough for me, anyway.

What say you.

.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 07:34 PM

Originally Posted By: KateSorensen
So the way the cables are plugged in in the picture is correct? The two white cables with the white and red end are on top, or did that way not work?
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 08:43 PM

.

top white and red audio out

Gaaaaaaaaaah! Now you point out that two cables are different color and thus a pair!! Now you tell me. I originally had black cable red in the audio out.

They work the way they are in the picture. I just checked.

As muh father use to say, "Crap-a-mighty! If it was a bear it woulda bit ya!" smile


.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/09/12 10:13 PM

LOL. Glad you got it fixed.

Just wondering, what size are the recordings in HD? For example how big is an hour show?
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/10/12 02:11 PM

.
I will record one and let you know.

.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/10/12 03:01 PM

Thanks. My Plextor does about 2.7G at best quality.

I just remembered, if your EyeTV software is about the same as mine, if you go to Preferences/Devices you can choose the quality you want to record, and it tells how big it will be. Mine has this.



Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/10/12 08:31 PM

.
Whoops. I forgot all about it. Anyway, I export mine for iPhone and iPad and I forget the specs for that.

2:23 7 GB Flight of the Phoenix

2:17 3.8 GB Random Harvest, A film I did last March, before HD


None of this "it seems a little better, clearer, etc. stuff. Remarkable difference from others I have done in the past.

3.5.6 version of EyeTV
.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/12/12 02:34 PM

.
Just found this. Seems comparable to what you've chosen, more or less. I watch my movies on the iPad more than anything.




.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/12/12 06:46 PM

Thanks, I see how it is now. Do me a favor, put it on Best, Better, then Good quality. On the bottom for Disk Use, how much per hour with those?

Just curious as usual, thx.

Don't forget to change it back to iPad. smile
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/12/12 07:50 PM

.

Well now, that was interesting. Started to do what you asked for and notice that the picture went away and it said 480 [?] and picture came back for best, better, good. So I knew there was a way to make my picture 1080i but since I guess I am not finicky, I just never bother. I Changed my TV to 1080 and the picture on my puter got even better!!









.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/12/12 07:56 PM

.

Just added the iPad one again as viewing the movie in higher resolution on my TV made the settings different in EyeTV.

Live and Learn. But do I have enough time left to live? smile

.

I just read the whole EyeTV 3 Manual again but didn't learn anything new.

Think I'll try try the Elgato EyeTV FAQ. I think they have a lot of documents there but I have a hard time finding what I want!!

Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/12/12 09:16 PM

Just start pushin' buttons. nyuk nyuk nyuk laugh
Posted by: NucleusG4

Re: New EyeTV HD box - 11/13/12 12:30 AM

They prolly have a forum to ask questions... and get user feedback.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/13/12 11:10 AM

.

Originally Posted By: NucleusG4
They prolly have a forum to ask questions... and get user feedback.


There's the problem!! wink

They USE to have a forum. They don't have it anymore.

support page

.

.
Posted by: KateSorensen

Re: New EyeTV HD box - 11/13/12 11:15 AM

.
Originally Posted By: Jim_
Just start pushin' buttons. nyuk nyuk nyuk laugh


And, you make a living giving out such advice!!





wink
.
Posted by: Jim_

Re: New EyeTV HD box - 11/13/12 11:59 AM

Originally Posted By: KateSorensen
And, you make a living giving out such advice!!
God bless America. grin