Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
Page 1 of 3 1 2 3
Home network issues #609688 01/04/14 03:36 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Recently, I've been having connection difficulties in connecting to my wife's Mini on our home wi-fi. Her Mini can connect to mine, but I have to reboot either my Mini or the router in order to establish a connection the her Mini. Wondering what gives. smirk


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609690 01/04/14 03:53 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
So internet is fine on both, she can file share from hers to yours, you just can't file share from yours to hers?

Or are you talking about screen sharing between the two?

Rebooting her mini doesn't help? If it does't then it sounds like something going on with your computer's wireless. You are both on wi-fi?

Can you use an ethernet cable on yours temporarily and disable wifi?

Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609711 01/05/14 12:50 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
My Mini is connected to the router via ethernet. Her's is wi-fi. Yes, both have internet connections and rebooting her Mini had no effect. Yes, her's connects to mine readily. It's mine that just sits there with the spinning gear and stating "connecting." It just never fully connects. Also had a total freeze today. It took a hard shutdown and restart to correct that.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609712 01/05/14 12:50 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
My Mini is connected to the router via ethernet. Her's is wi-fi. Yes, both have internet connections and rebooting her Mini had no effect. Yes, her's connects to mine readily. It's mine that just sits there with the spinning gear and stating "connecting." It just never fully connects. Also had a total freeze today. It took a hard shutdown and restart to correct that.

Last edited by MacBozo; 01/05/14 01:22 AM.

[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609714 01/05/14 01:16 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Booted into my diagnostic volume/system, ran DW revealing no problems, connected right up. It must be something in my regular system. Are there any plists I should try deleting to see if that is the problem? It does "see" her Mini on the network, but doesn't connect for some reason. Booting back to that now to see what happens. I hope it isn't a router problem, but that would be preferable to a computer problem.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609715 01/05/14 01:20 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Connected right up after booting back to my primary system.

Seems to be a problem after waking from sleep (the computer - not me).


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609716 01/05/14 01:23 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Well, that's certainly strange. A double post.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609717 01/05/14 01:35 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Ah-ha! I put the computer to sleep and then woke it. It doesn't complete the connection.

This is what I get:



I'm waiting to see if it times out now.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609722 01/05/14 02:15 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
It finally connected after about 5 minutes. Odd.

Make that 10 minutes. Yeesh!

Last edited by MacBozo; 01/05/14 03:08 AM.

[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609724 01/05/14 02:20 AM
Joined: Dec 2007
Posts: 4,208
Acumowchek Offline
Is this thing on?
Offline
Is this thing on?
Joined: Dec 2007
Posts: 4,208
Alright! Way to go! Green screen of death!
Sorry, wish I could help.
(But it is entertaining) wink

Re: Home network issues [Re: Acumowchek] #609730 01/05/14 02:36 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
laugh


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609733 01/05/14 03:12 AM
Joined: May 2001
Posts: 30,520
yoyo52 Offline
Nothing comes of nothing.
Offline
Nothing comes of nothing.
Joined: May 2001
Posts: 30,520
I can't help, but I can tell you that with 10.9 I have similar problems from time to time. I don't restart, though, just give up and try later--and then the connection takes place. Usually. When I was running 10.8 and my wife was running 10.6, I sometimes had problems connecting to her computer.

Again, no help, but misery likes company, I hear.


MACTECH ubi dolor ibi digitus
Re: Home network issues [Re: yoyo52] #609734 01/05/14 03:17 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
This just began for me in the last couple of weeks. There were no problems before. The only change has been the addition of the Magic Trackpad on my computer. I've tried connecting with BT off and get the same delays.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609742 01/05/14 03:50 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Try running this in terminal.

sudo killall -HUP mDNSResponder

Link .

Also if the router has an entry to use it as a DNS relay turn it off if on.

Re: Home network issues [Re: Reboot] #609745 01/05/14 04:11 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
The Terminal command has had no effect. I don't see the DNS relay setting for the router.

Last edited by MacBozo; 01/05/14 04:12 AM.

[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609748 01/05/14 05:37 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Open Console, All Messages, hit Clear Display, try to connect. What shows up in Console when you can't connect?

Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609752 01/05/14 07:36 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Don't you have a D-link? They all have the DNS Relay option. Look under Setup/Network Settings.

Another thing to try is setting a Manual IP on her machine, or set up a DHCP reservation for her IP in the router.

It shouldn't be doing it, but these are bandaids that may work.

Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609753 01/05/14 07:40 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Does it happen with another user on your machine?

Does it happen with another user on her machine?

Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609766 01/05/14 02:35 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Connected right away this AM after wake. smirk


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609792 01/05/14 05:48 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
The issue seems to be gone so far today. I did change up some DNS servers in the Network Pref Pane. Eliminating 4.2.2.1 seems to have sped things up for me. It was still enabled on the first connection this morning, so maybe there were issues with that server that finally were resolved since yesterday. 4.2.2.1 seemed to be the hang in the Console log too.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609820 01/06/14 12:29 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Connection stall happened again.

Console entries:

Quote:
Jan 5 18:51:18 barasn-ont-199 xpchelper[1114]: for uid: 503 -- timeout while waiting on FSEvents flush; clearing cache.
Jan 5 18:51:19 barasn-ont-199 LKDCHelper[1116]: Starting (uid=503)
Jan 5 18:51:21 barasn-ont-199 xpchelper[1121]: for uid: 89 -- timeout while waiting on FSEvents flush; clearing cache.


Connection at 7:22 PM:

Quote:
1/5/14 7:01:30.224 PM com.apple.launchd.peruser.503: (com.apple.KerberosHelper.LKDCHelper[1116]) Exited with code: 1
1/5/14 7:01:54.839 PM xpchelper: for uid: 89 -- timeout while waiting on FSEvents flush; clearing cache.
1/5/14 7:18:24.000 PM kernel: CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=1148[GoogleSoftwareUp] clearing CS_VALID
1/5/14 7:22:28.000 PM kernel: AFP_VFS afpfs_mount: /Volumes/betsyadams, pid 1112


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609822 01/06/14 02:01 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
FSEvents is you having trouble reading her directory. File System Events.

I figure you have run DW on her HD? If you have I need for you to revisit my new user post. I doubt it's user specific but if it is it really narrows it down.

Re: Home network issues [Re: Reboot] #609882 01/06/14 09:12 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
I haven't run DW on her machine in quite a while. The last time I tried, the CD wouldn't mount. The next chance that I'd possibly get is in about a week or so. Connected right up again this afternoon.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609883 01/06/14 09:21 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Originally Posted By: MacBozo
I haven't run DW on her machine in quite a while. The last time I tried, the CD wouldn't mount. The next chance that I'd possibly get is in about a week or so. Connected right up again this afternoon.
It was probably the 4.2.2.1 DNS setting. Odd.

Are you now using the default DNS settings in Network prefs or have you added anything else.

Re: Home network issues [Re: Reboot] #609886 01/06/14 10:30 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
This is what I have now:

209.244.0.3 (Level3)
8.8.8.8
My router's IP

I did find the DNS Relay setting and switched it off and them on again.


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609901 01/07/14 04:43 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Just curious, can you ping 4.2.2.1?

Re: Home network issues [Re: Reboot] #609916 01/07/14 03:41 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
MacBozo Offline OP
Nut Dood
OP Offline
Nut Dood
Joined: Apr 2002
Posts: 17,706
Ping has started…

PING 4.2.2.1 (4.2.2.1): 56 data bytes
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=0 ttl=54 time=32.723 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=1 ttl=54 time=35.414 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=2 ttl=54 time=32.880 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=3 ttl=54 time=36.494 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=4 ttl=54 time=33.488 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=5 ttl=54 time=36.168 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=6 ttl=54 time=33.595 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=7 ttl=54 time=34.042 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=8 ttl=54 time=34.412 ms
64 bytes from 4.2.2.1: icmp_seq=9 ttl=54 time=32.339 ms

--- 4.2.2.1 ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 32.339/34.155/36.494/1.375 ms


[Linked Image from dl.dropbox.com]
Re: Home network issues [Re: MacBozo] #609927 01/07/14 06:34 PM
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Reboot Online Content
Muhahahaha
Online Content
Muhahahaha
Joined: Apr 2002
Posts: 15,080
Okay, I have heard of some ISPs blocking certain public DNS servers is why I asked. Comcast is one that blocks 4.2.2.1 for some areas, but you don't have them.

Page 1 of 3 1 2 3

Moderated by  Acumowchek, MacGizmo, Reboot