Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Hop To
Page 1 of 2 1 2
3 lcds? [Re: Anonymous] #462702 10/11/05 09:31 AM
Joined: Nov 2007
Posts: 1,656
M
maestro Offline OP
OP Offline
M
Joined: Nov 2007
Posts: 1,656
Im looking into getting some lcds for my main mac. Im having trouble figuring out what to get.
Has anyone tried running three monitors on a mac before. I know I need a second card for the third monitor, but can I run my desktop across all three? Im not in a hurry on this, but any help is appreciated.
-maestro

updated- I suppose I have enough video cards and monitors to try it myself....but am still curious if someone has done it.

Post edited by: maestro, at: 2005/10/11 09:32

Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462703 10/11/05 09:49 AM
Joined: Nov 2007
Posts: 517
S
shadowboxer47 Offline
Offline
S
Joined: Nov 2007
Posts: 517
I've done two, but never three.

However, I've seen three done by others.

Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462704 10/11/05 10:07 AM
Joined: Nov 2007
Posts: 1,656
M
maestro Offline OP
OP Offline
M
Joined: Nov 2007
Posts: 1,656
OMG! I am running three screens. This is so sick and wrong. Seems I have found a new set up.
You guys gotta try this. Hmmm....I have one more monitor. I wonder if I can score four?!
-maestro

Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462705 10/11/05 10:13 AM
Joined: Jan 2005
Posts: 360
M
mordaskyt Offline
Offline
M
Joined: Jan 2005
Posts: 360
I see no reason why you can't run as many screens as you have video out jacks on the back if your computer. Three should be no problem. Personally my G5 at work has a Bondi Blue 21" cinema display as the main screen and the original 15" Bondi LCD as a secondary screen. Multiple monitors are SWEET!

What would really rule was if there were a way to fool the OS into thinking the screens were one large screen rather than several samll connected ones. Thats my fantasy anyway...

Post edited by: mordaskyt, at: 2005/10/11 10:14


PB G4 15" 1.2ghz - Pismo G3 400 mhz - iBook G3 500 "Jukebox"
"SawSmurf" G4 500 - Quicksilver G4 Dual 1ghz modding...
Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462706 10/11/05 10:48 AM
Joined: Nov 2007
Posts: 1,656
M
maestro Offline OP
OP Offline
M
Joined: Nov 2007
Posts: 1,656
Ok, so 3 work, but 4 do not. Thats becasue the ati radeon pci i have doesnt support dual monitors. The 7000 being delivered this week does though. I will post back with my answer.
By the way, as you know I have a broken ankle still, I just crawled down a flight of stairs with an old Apple monitor in lap to test this out. Now thas a mad modder!
-maestro

Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462707 10/11/05 11:40 AM
Joined: Jul 2005
Posts: 149
D
destructospin Offline
Offline
D
Joined: Jul 2005
Posts: 149
maestro, we applaud your bravery!

Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462708 10/11/05 12:11 PM
Joined: May 2005
Posts: 342
S
soundmann18 Offline
Offline
S
Joined: May 2005
Posts: 342
well done sir, well done


__________________
15" MBP late 2008
Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462709 10/11/05 12:37 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 491
M
macDeviant Offline
Offline
M
Joined: Feb 2005
Posts: 491
you'll shoot your eye out kid... laugh


2.4gHz 15" MacBook Pro, 1.66gHz Core Duo Mac Mini, 2.5gHz G5 QUAD, 733mHz Quicksilver, 450mHz G4 Cube, 700mHz G3 iBook, 350mHz Sawtooth G4, 350mHz Revs. A and B B&W G3, 16mHz Powerbook 100, 8mHz Macitosh Classic.
Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462710 10/11/05 12:40 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 209
G
griffer Offline
Offline
G
Joined: Feb 2005
Posts: 209
Hehe, know the feeling. You just HAD to do it laugh?
Looking forward to your 4 monitor setup, be sure to post some pictures.


- iMac g5 2ghz, 1.5gb ram.
- eMac 1ghz (clocked at 1.27): 1gb RAM, Dual Layer Pioneer DVD +/- RW, 80 gb HD, 160 & 250 external Lacie FW HDs. And modified cooling.
- iMac 600 mhz
- b&w in atx case, with sata drives :p
- PowerMac g3 b/w - with atx psu
- PowerBook G3 Wallstreet
Re:3 lcds? [Re: Anonymous] #462711 10/11/05 12:47 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 491
M
macDeviant Offline
Offline
M
Joined: Feb 2005
Posts: 491
i'm pinching my pennies to get the pcmcia vid card from villiagetronics, three monitors from my powerbook, can't wait.

"1 penny, 2 penny, 3 penny.... .. ."


2.4gHz 15" MacBook Pro, 1.66gHz Core Duo Mac Mini, 2.5gHz G5 QUAD, 733mHz Quicksilver, 450mHz G4 Cube, 700mHz G3 iBook, 350mHz Sawtooth G4, 350mHz Revs. A and B B&W G3, 16mHz Powerbook 100, 8mHz Macitosh Classic.
Re: 3 lcds? [Re: Anonymous] #462712 12/30/08 06:27 PM
Joined: Nov 2007
Posts: 1,816
T
TCPMeta Offline
MacModder
Offline
MacModder
T
Joined: Nov 2007
Posts: 1,816
I've ran three monitors before on my B&W. Had the old stock video card with a PCI radeon 7000 64MB. In all I had three CRTs, one a 17inch and two old 15 inch monitors.

I'm planning to do it again when I get a new video card for my hackintosh, one 19inch LCD and two 19inch CRTs.

Re: 3 lcds? [Re: Anonymous] #462713 10/09/09 06:14 AM
Joined: Nov 2007
Posts: 303
K
KnifeLord Offline
Offline
K
Joined: Nov 2007
Posts: 303
Ooo, three, four monitors. I may have to add that into my deskputer. Did you take pics maestro?

-Knife

Re: 3 lcds? [Re: KnifeLord] #482306 12/15/09 06:45 AM
Joined: Aug 2005
Posts: 111
W
w2ed Offline
Wayne W
Offline
Wayne W
W
Joined: Aug 2005
Posts: 111
Here's one to blow your mind: 2 monitors (CRT's) + 1 TV! Still doing the TV thing and one monitor - no need or space for a second monitor (beyond the TV) right now.



Page 1 of 2 1 2

Moderated by  Acumowchek